Day 6: Santa Rosa - Santa Fe - Reisverslag uit Santa Fe, Verenigde Staten van Berry en Relana Driessen - WaarBenJij.nu Day 6: Santa Rosa - Santa Fe - Reisverslag uit Santa Fe, Verenigde Staten van Berry en Relana Driessen - WaarBenJij.nu

Day 6: Santa Rosa - Santa Fe

Door: Laantjuh

Blijf op de hoogte en volg Berry en Relana

25 September 2010 | Verenigde Staten, Santa Fe

Vanmorgen om half 8 opgestaan, waarna we een stukje zijn gaan joggen in het park tegenover het motel. Daar stonden tevens langs een pad verschillende fitnessapparaten, zodat we naast het rennen ook nog krachttraining konden doen. Helaas voor Berry viel zijn kracht een beetje tegen, al gaf hij de nuchtere maag de schuld en niet zijn conditie ;)

Na het joggen zijn we gaan ontbijten en heeft Berry zijn eigen wafels gebakken. Na het ontbijt zijn we naar Santa Rosa State Park gereden, wat ongeveer 10 mijl van ons motel af lag. Onderweg zagen we de vergane glorie van de route 66. Oude zaakjes die niet meer onderhouden zijn en verbleekte reclameborden. Aan de ene kant jammer, maar aan de andere kant had het ook wel iets.

In Santa Rosa State Park was een enorm meer met een grote dam. De omgeving was uiteraard weer prachtig net zoals bijna overal hier. Boven ons zweefden een stel roofvogels, maar helaas voor hun hebben wij het park weer levend verlaten. Op de dam zagen we een prairiehond (of hoe je dat ook schrijft) naast onze auto op een paal zitten. Helaas kregen we een beetje gekibbel over het fototoestel en was het beest weg toen we eindelijk een foto konden maken...haha een goede les voor de volgende keer. Een stuk verder waren we borden aan het bekijken waarop stond: verboden over te steken. We waren er nog niet voorbij of een of andere rare vogel rende voor onze auto de straat over. Gelukkig konden we op tijd remmen, want het beest nam de tijd. Aan de overkant van de straat bleef ie ons raar aankijken, alsof wij de gekken waren ;)

Na Santa Rosa State Park zijn we richting Santa Fe gereden. Onderweg veel berglandschap met lichte begroeiing. Echt heel mooi om daar zo doorheen te rijden. Je zag alleen geen plaatsjes meer, tankstations en zelfs geen fastfoodrestaurants meer op de 40 mijl lange weg. Echt een middle of nowhere plek. Hoe dichter we bij Santa Fe kwamen hoe meer je de mexicaanse invloeden begon te zien. Alle gebouwen en huisjes zijn hier in de mexicaanse stijl en het lijkt een beetje op en combi tussen Disneyland Frontierland en Mexico. Ook werd het verkeer steeds drukker hoe dichterbij we bij Santa Fe kwamen...

In Santa Fe hebbe we eerst flink moeten zoeken naar ons motel: EconoLodge (voor de google earth people: 3470 Cerillos Road, Santa Fe, NM 87507) tussen het drukke verkeer door. De mensen in het hotel waren zoals bijna overal erg vriendelijk en helemaal onder de indruk dat wij in Nederland andere talen leren op school. Het feit dat we uit Holland komen vind iedereen maar erg interessant en als we dan vertellen dat het onze eerste keer in the States is, zijn ze allemaal benieuwd hoe we het vinden. Als je verteld hoe mooi het hier is, beginnen ze dan ook helemaal trots te stralen;) Misschien hebben we daarom ook wel een grotere kamer gekregen haha...t is alleen een gehandicaptenkamer, maja dat doet er dan niet toe.

Na onze spullen gedumpt te hebben, zijn we in de auto gestapt naar Santa Fe downtown. Ook hier is het weer alsof je terug in de tijd gaat en in een westernfilm stapt. Alles klopt hier, de omgeving, de huisjes en het eten ;) Alles is western mexicaanse stijl. Zelfs de radiomuziek in de auto was allemaal mexicaans :) We hebben dus veel aan Jan en Sarai gedacht haha ;)
In downtown aangekomen zijn we wat rond gaan wandelen en hebben we na heel lang zoeken een terrasje gevonden om wat te drinken. Het is een beetje a la Valkenburg hier, maar dan zonder de terrasjes...Dat moeten ze nog uitvinden hier, dus als iemand plannen heeft om iets op te zetten in het buitenland: terrasjes in Santa Fe is het beste idee!

Maar goed, na 2 biertjes, diet coke en een koffie zijn we op het marktplein gaan zitten (naast iemadn die op een gitaar zat te tokkelen), mensen kijken. Hier loopt echt alles rond, van bikers, tot hippies en backpackers en zelfs kakkers. Het was best raar om even te kunnen zitten en helemaal niks doen na het drukke schema van de afgelopen week. Na een kwartier zitten ging ik me zelfs al vervelen haha, omdat ik het niet meer gewend ben ;) Na het nutteloos relaxen zijn we op mission impossible gegaan om wat te eten in Santa Fe. Bijna alles is gesloten tussen 15.00 en 19.00, dus eten om 16.00 uur was een ramp. Uiteindelijk na lang zoeken en blaren op de voeten hadden we een mexicaans restaunt gevonden waar we fajitas, taco en rijst hebben gegeten. Heel lekker, maar wel een beetje spicy haha...Gelukkig is alle frisdrank in Amerika refill, wat wil zeggen dat je glas constant bijgevuld wordt!

Na het eten zijn we terug richting het motel gereden. Onderweg nog even getankt en naar de Walmart geweest. Dat was ook wat...waren we aan het winkelen, hadden we even het winkelwagentje laten staan om 2 gangen verder wat te pakken, komen we terug hebben ze de helft van onze boodschappen eruit gepakt...Konden we dus alles weer opnieuw gaan pakken en wie nog nooit in Amerika geweest is, de Wallmart is giga groot, dus dan ben je wel weer even zoet. Ik heb nu ook even genoeg Wallmart gehad voor de komende dagen ;)

Nu zitten we op onze kamer, is nu 20.18 uur (04.18 NL) We zijn weer een tijdzone doorgegaan, dus er is weer een uur verschil bijgekomen. Het is nu dus 8 uur vroeger hier dan in Nederland voor de minder goede rekenlui onder ons ;) We gaan nu lekker nog wat tv kijken en mrgen op naar Alburqueque (spreek uit Elbukurkee). Trouwens Boy, hier is een zender waar ze 24 uur per dag UFC uitzenden!!! ;)

Adios uit New Mexico

• 26 September 2010 - 04:20

Kirsten:

Heey luitjes,
    Ontzettend leuk allemaal om te lezen wat jullie daar aan het doen zijn, gedaan hebben en gezien! Mooie foto's! :)
    Ik zit nu in de nachtdienst vandaar mijn reactie op de voor ons zo vroege morgen!!
    Nog heel veel plezier en geniet ervan.. ben benieuwd naar het volgende avontuur;)
    xxx

• 26 September 2010 - 07:34

Wendy:

Wederom weer een super verslag om te lezen, het is net of we het zelf meemaken zo duidelijk is alles geschreven!
    En de foto´s.. Prachtig! Mmm je eigen wafels bakken, krijg ik ook opeens zin in haha! Grappig verhaal dat met die vogel maar voor hem zijn jullie de toeristen he haha! Santa Fe, boooh nu krijg ik zin in Disney! Slaap lekker! Tot morgen! Veel plezier! xx Wendy

• 26 September 2010 - 10:18

Ben:

Allereerst wil ik zeggen dat jullie ons erg goed op de hoogte houden. Kan me al een goed beeld scheppen over jullie verhalen.
    Maar jullie zijn nog niet aan de tequila en despo's begonnen ;)
    Als jullie in ned terug zijn kunnen jullie geen grote M meer zien lijkt me.
    Hier gaat zn gangetje heb zateravond gezellige avond gehad met kevin in Valkenburg, was echt gezellig en dat in valkenburg.
    Groetjes!!
    Ps laten we eerst meer fietsen op de brunssumerheide, zodat we onze conditie weer kunnen opkrikken en jij wat kilo's kan afvallen na je Amerika avontuur Berry :)

• 26 September 2010 - 13:37

Berry:

Wat een snelle reacties. Super chill. Met de junkfood valt het tot nu toe reuze mee. Ik probeer al aan de conditie te blijven werken door om de dag te sporten. Gisteren hebben we een pilsje op dat teras gedronken, maar gek genoeg hebben ze niks van despo of corona's. We hebben wel een hele hoop verschillende tequila's gezien maar niet gedronken. Helaas zijn alle afstanden huge in america en zelfs die naar het hotel was niet te lopen. en drunk driving is geen optie. Als ik terug ben gaan we zeker weer stappen.
    Ik ge nu maar eens ontbijten

Gr B&R

• 26 September 2010 - 16:57

Pap, Mam, Brian,Zita:

En Berry. mis je Zita of zoek je een leuk mexicaantje voor haar als souveniertje? Onze Zita is vervreten en zuipt als een gek door de prednison, maar is verder o.k. En Relana ook besmet met de A.D.H.D.,omdat jij je na 15 min. begint te vervelen. Rust maar lekker uit, en morgen weer verder op reis. Groetjes, xxxx Mam

• 26 September 2010 - 17:22

Monique:

Hey lieverds,

Wat een druk schema zeg! We maken ons een beetje zorgen hier dat jullie niet uitgerust terug komen... ;P Hihi!
    Ik moet zeggen dat ik langzaam een beetje jaloers begin te worden op jullie reiservaringen. Niet normaal wat jullie allemaal doen daar!

Relaan, ik ben trots op je dat je blijft rennen daar! Terug in Nederland gewoon weer in de basis jij...! Vandaag hebben we eindelijk weer eens goed gevoetbald... Met 3-0 gewonnen van Schinnen! YEAH!

Enjoy! xx Mo

• 26 September 2010 - 19:07

Oma Mia:

Ik heb net Alle foto's gekeken en het zag er heel mooi uit. Groetjes en veel plezier en goed uitkijken . Oma Mia

• 26 September 2010 - 20:57

May:

ha luitjes
    wat n verhaal weer en wat beleven jullie supervette dingen zeg.
    ik ben er bijna zelf, zo goed beschrijven jullie alles.
    wat zullen jullie genieten zeg.
    by the way laantje, bedankt dat je aan mijn verjaardag had gedacht ondanks je zover weg bent.
    dat siert je vond t erg lief van je.
    dikke kus hiervoor.
    hey luitjes blijf genieten en blijf schrijven, dan kunnen wij heerlijk nlezen
    liefs may

• 29 September 2010 - 17:51